Utekjøkken - det lager du på 1-2-3

Drømmer du om et utekjøkken eller benkplass,  men syntes det du har sett av ferdige løsninger blir for dyrt? Eller at ”gjør-det-selv” løsninger du finner på nettet blir for komplisert og vanskelig å lage? 

Med enkle grep lager du et flott utekjøkken
Med enkle grep lager du et flott utekjøkken

Dette utekjøkkenet du ser her ble laget av en ”ikke handyman” på noen få timer – ut fra fri fantasi og helt uten tegninger til en  lav pris.

LECA - NESTEN SOM LEGO

Som du ser av bildene er kjøkkenet bygget opp av og med Leca-stein (som kan males hvis man ønsker det) i størrelse 50x25x10. Underlaget må være helt jevnt og de første steinene legges flatt som en ”grunnmur”. Deretter setter man opp det antall vegger man trenger og tilpasser ift eventuelle skap eller åpninger. Du kan sette din personlige preg med et utall løsninger.

Utekjøkkenet du ser her er ikke limt eller støpt sammen – det er faktisk skapene og benkeplaten som holder det hele sammen. Dermed enkelt å flytte på eller å gjøre endringer senere. Hvis man ønsker et ”fast” kjøkken er det enkelt å legge på litt ”Tek 7” – da sitter det som støpt.

Vi tar årlig service på din bolig!  – Bestill her!

BENKEPLATER

Benkeplatene du ser er kjøpt på Maxbo og koster ca kr 800 pr stk. De finnes i flere ulike farger og størrelser. Hvis målene ikke stemmer med ditt behov kapper Maxbo (og andre byggvarehus) plater for deg for et lite ekstra beløp (kr 25 pr kapp). 

SKAP

Skapene er kjøpt på Ikea (serien heter ”Bestå” – og dører som passer til disse finnes i en rekke forskjellige farger) – og koster kr 700 pr stk (skapstamme, dør og hengsler).

Utekjøkken som gjør terrassen ekstra innbydende
Benkeplate og vask gjør kjøkkenet komplett

VASK OG KRAN

Enkle vasker og kraner (kun kaldt vann på dette kjøkkenet) kan du få kjøpt overalt – Bauhaus og Megaflis har flere modeller. Vask og kran på dette kjøkkenet kostet tilsammen kr 1.200. Det er relativt enkelt å skjære ut med riktig verktøy (hvis du ikke har kan du som kunde av Nordisk Boligsertifisering låne det gratis). Vannet er koplet til med en hageslange og avløpsvannet er ledet ned i grunnen.

Veden som ”pynter opp” ble tatt fra sekkene som har stått i garasjen i flere år.

Prisen på dette kjøkkenet store utekjøkkenet som har nesten 5 lengdemeter benkeplate og masse skap-plass samt vask/kran er:

50 stk Leca-stein a kr 52,- 

kr 2.600,-

2 stk Benkeplater a kr 800,- 

kr 1.600,-

4 stk Benkeskap m/dør a kr 700 

kr 2800.-

Vask og kran

kr 1200.-

Tilsammen

kr 8200.-

 

Praktisk benkeskap med ved som dekor
Sjarmerende små rom i benken fylles med ved
  • Dato: 29.05.2018
  • Oppdatert: 16.08.2018

Ta årlig service på boligen din!

DET VIL JEG VITE MER OM

Jeg vil gjerne vite mer.

Kontakt meg!

Nordisk Boligsertifisering gjennomfører årlig kontroll, service, vedlikehold og sertifisering. Vår målsetting er å redusere kostnader, skape økt trygghet og sikre en forutsigbar og god økonomi.

Våre dyktige rådgivere gir en nøytral vurdering uten binding til leverandører.

Hans B. Nilsen
Partner og driftsleder