Trekker det fra vinduene?

Vinduer og utvendige dører skal klare å håndtere værmessige endringer som varme, kulde, fuktighet, frost og uttørking. Men for å klare det år etter år, er det viktig med vedlikehold.

Treet som vinduene og dørene er laget av skal kvitte seg med fuktighet, hvis ikke kan sprekker og soppskader oppstå. Hvis solen står rett på treverket kan også materialet tørke opp og sprekker oppstår. Vedlikehold er derfor nødvendig.

Hva ser du etter?

  • Hvilken forfatning har treet i vinduene og dørene? Har det skjolder, misfarging eller sprekker?  Er det hardt eller mykt?

  • Hvordan er funksjonsevnen? Trekker det? Knirker det i hengslene?

  • Mistenker du sopp eller råte i treet?

Bestill gjennomgang av din bolig nå!

Noen av grunnene kan være at treet mangler eller har dårlig overflatebehandling, for eksempel fra maling som hindrer at fuktigheten kommer ut i treet. Mistenker du fuktighet, sjekk det med en fuktmåler.

Ligger vinduene eller utvendige dører på skyggesiden hvor solen aldri kommer, bør du kontrollere disse regelmessig for fukt.
Hvis vinduene eller dørene utsettes for mye sol kan for eksempel ubehandlet treverk ta skade med uttørking, sprekkdannelse og dermed mottaglig for fukt når regnet står på.

Årlig sjekk av vinduer og utvendige dører

Treverk som ikke er godt nok behandlet, begynner å bryte ned fra første dag, så det er viktig at du sjekker dem årlig. Råteskader kan bli dyrt og kostbart.

Våre rådgivere kan gi deg råd og tips om hvordan du kan vedlikeholde vinduer og dører.

Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat.
 

Kilde: Vivilla.no

  • Dato: 03.04.2018
  • Oppdatert: 26.06.2018

Ta årlig service på boligen din!

DET VIL JEG VITE MER OM

Jeg vil gjerne vite mer.

Kontakt meg!

Nordisk Boligsertifisering gjennomfører årlig kontroll, service, vedlikehold og sertifisering. Vår målsetting er å redusere kostnader, skape økt trygghet og sikre en forutsigbar og god økonomi.

Våre dyktige rådgivere gir en nøytral vurdering uten binding til leverandører.

Hans B. Nilsen
Partner og driftsleder