Taket varer mye lenger enn det du tror med riktig vedlikehold

Mange gir råd om at taket ditt må skiftes eller fornyes. Kan man stole på folk, som har noe å selge, forteller den fulle sannhet? Vi blir ofte kontaktet av huseiere som har fått beskjed om at taket må skiftes eller fornyes. Vår erfaring er at taket varer mye lenger enn det mange tror. Er det lekkasjer på et tak, er dette som regel i forbindelse med pipe, luftelyrer og vinkler. Vi opplever sjelden svakheter på hele takflater. I de tilfellene det er svakheter på hele takflater er det som regel mangelfull lufting av taket som årsaken.

.

Rådgiverne i Nordisk Boligsertifisering gir deg uavhengige råd helt uten bindinger til leverandører. Vi benytter drone som tar sylskarpe bilder av tak, pipe, beslag og takrenner. Bildene blir nøye analysert av uavhengige fagfolk. Har vi den minste mistanke om at taket har svakheter, sjekker vi undertaket for å avdekke om det er behov for å utbedre taket. Vi hjelper deg også med å gi råd om hvordan og hvem som kan gjøre jobben best, helt uhildet. Du får din egen rådgiver fra oss som vil bistå deg.

Forleng levetiden på taket ditt

Mangelfull lufting er en konstruksjonsfeil som kan medføre isdannelse på tak og som kan gi lekkasjer. Vi bistår flere huseiere med råd om hvordan dette kan utbedres.

Vedlikehold av tak og takrenner er en enkel og rimelig måte å forlenge levetiden på taket ditt med mange, mange år.

Mose er et tilbakevendende problem og da særlig på nord- og østvendte takflater. Mildere klima i Norge har medført bedre vekstvilkår for mose. Mose vil medføre at taksteinen er våt i lengre perioder og aldri får tørket skikkelig ut. Dette vil medføre raskere forvitring av taksteinen. Derfor er det viktig at du har et mosefritt tak. Våren, før mosen har fått feste, er den beste tiden å fjerne mosen. Spray taket først med mosefjerner. Deretter bruker du vanlig hageslange og spyler bort mosen. Spyl også takrennene når du er i gang, slik at ikke mosen tetner avløpene.

Bruk aldri høytrykkspyler på taket. Det skader mer enn det gagner. Husk også sikkerhet når du skal utføre arbeidet.
 

Utstyr til både spraying og personsikring låner du gratis av oss.

Våre rådgivere gir deg råd praktiske råd, så ta gjerne kontakt med oss.

Ta kontakt her

 

  • Dato: 18.05.2018
  • Oppdatert: 11.11.2018

Ta årlig service på boligen din!

DET VIL JEG VITE MER OM

Jeg vil gjerne vite mer.

Kontakt meg!

Nordisk Boligsertifisering gjennomfører årlig kontroll, service, vedlikehold og sertifisering. Vår målsetting er å redusere kostnader, skape økt trygghet og sikre en forutsigbar og god økonomi.

Våre dyktige rådgivere gir en nøytral vurdering uten binding til leverandører.

Hans B. Nilsen
Partner og driftsleder