Misfarge på treverket?

Det er fort gjort å overse de små tegnene på at standarden på huset ikke er i helt topp stand. Men når du vet hva du skal se etter, kan du raskt ta tak og med enkle grep gjøre noe med det. Husk: godt og jevnlig vedlikehold sparer deg for store utgifter.
 

Så hva kan du gjøre med misfarget panel?

Ta kontroll over panelet
Sjekk alle flater – ser det ut som skygger eller misfarging, sjekk om treverket har vannskader, sprekker eller er ødelagt. Det gjør du enkelt med å stikke en skrutrekker inn i treverket. Fliser det seg lett opp, er det mulig råte. 
 
Da er det viktig å få tørket opp. Er panelene tørre kan du bruke sparkel og deretter males. Går ikke det, må enkelt bord eller hele panelet skiftes. Ta kontakt med fagpersoner som kan gi deg kunnskap om hva du bør gjøre.

Prikker?
Er det svarte prikker, er det mulig soppangrep. Da må du vaske stedene. Bruk sopp- og algedrepende middel, eller spør våre rådgivere hva som kan egne seg. Påfør vaskemidlet, skrubb og skyll godt. Tørk treverket og påfør maling/beis.
 
Matt vegg?

Test om du kan skape vekk malingen med neglen. Kan du det, er det mulig at panelet trenger mer maling/beis. Gjør du ikke noe med det, kan fuktighet trekke inn i treverket. Husk spesielt endeveggene. Du sjekker det best ved å bruke speil. Vask panelet, tørk og påfør maling/beis. 

Kondens på veggen? 
Har du utemøbelkasse eller hagemøbler som står mot yttervegger som er dårlig isolert, kan det danne seg kondens mot veggen. Har du dette problemet, er tipset å trekke møblene ut 10-15 cm. ut fra veggen.
 
Har du fått ubudne gjester?

Stokkmaur og borebiller kan angripe treverket og gjøre skader på panelet, så det er best å være oppmerksom på knitrelyder og fint trestøv. Kontakt skadedyreksperter hvis dette skjer hos deg.

Viser det seg at treverket/panelet må skiftes ut, ta kontakt med fagpersoner eller våre rådgivere for mer informasjon. Ta gjerne kontakt med oss i dag.


 
 

Slitt og avskallet panel, kan gi store vannskader.
Våre rådgivere kan bistå deg med å sjekke panelet før du eventuelt velger å skifte ut.

Her får du flere tips: 

Hus&Bolig

Byggmakker:

Fra Klikk.no/Bolig

  • Dato: 28.05.2018
  • Oppdatert: 05.09.2018

Ta årlig service på boligen din!

DET VIL JEG VITE MER OM

Jeg vil gjerne vite mer.

Kontakt meg!

Nordisk Boligsertifisering gjennomfører årlig kontroll, service, vedlikehold og sertifisering. Vår målsetting er å redusere kostnader, skape økt trygghet og sikre en forutsigbar og god økonomi.

Våre dyktige rådgivere gir en nøytral vurdering uten binding til leverandører.

Hans B. Nilsen
Partner og driftsleder