Vær smart - rens takrennene nå!

Det er ikke bare om høsten det lønner seg å rense takrenner. Etter en lang vinter der is, snø, ujevne temperaturer har fått lov til å herje med tak, takrenner og vegger, kan det være smart å ta en ekstra titt på takrennene. Vannskader som en konsekvens av dårlig vedlikehold av takrenner blir ikke dekket av forsikring, så her er det best å være føre var.

Her får du 5 smarte takrennetips av Hans B. Nielsen.

1.

Ta først en grundig sjekk av takrennene. Dette kan du gjøre ved bruke en stødig stige for å få oversikten. Men husk å være forsiktig og ha gjerne med noen som kan sikre stigen. Det er viktig å ta forhåndsregler og flytte stigen bortetter rennen slik at du slipper å lene deg for lang. Vi anbefaler droneflyving – en tjeneste vi i Nordisk Boligsertifisering tilbyr våre kunder. 

2.

Når du har oversikten fjern all skitt, løv, greiner. Det kan også ha blitt et soppangrep på rennene, så det er viktig å få bort alt skitt og rense skikkelig opp.

Dette kan du gjøre ved å bruke stige, plasthansker og en liten kost spade. Sett stigen på den ene siden av rennen, klatre opp til rennen og skyv så avfallet bortover rennen til enden før du vipper alt over rennen og ned på bakken. Du kan også skaffe deg en takrennerenser med teleskopskaft slik at du kan gjøre jobben fra bakkeplan og bruke samme teknikk med å skyve all skitt sammen til du får spylt alt ut.   Ta en god spyling med rent vann fra hageslangen til sist for å spyle vekk eventuell sopp osv. Har du avtale med oss inngår rens av takrenner ved behov som en del av tjenesten.

Begge punktene over er en del av vår årlige gjennomgang. Dette betyr at våre rådgivere kan bistå deg som kunde med dette.

Ta gjerne kontakt med oss for en uforpliktende prat. 

3.

Etter at takrenner er renset opp, bør du ta en ekstra sjekk av takrennene for å sjekke om det er sprekker, utette skjøter med mer. Er det lekkasjer i takrenner kan vannet sprute innpå treverk, slik at vannskader kan oppstå. Og det kan bli dyrt.

Du sjekker om det er utette renner ved å spyle vann ned i rennene med en hageslange og se om det er kommet hull eller sprekker. Du kan også gå ut å se dette når det regner.

4.

Er takrennen utett, er det flere ting du kan gjøre. Mange tror at de må skifte hele takrennen men det er som regel ikke nødvendig. Ofte er det i sammenføyninger i takrennen det lekker fra. Da kan du demontere skjøten og legge inn nytt tettemateriale.  Det er viktig med rengjøring i forkant. Du kan bruke White-spirit eller rødsprit på en klut og tørk av før du går i gang med tettingen. Er endestykkene løse kan disse limes fast igjen med fugemasse. Våre rådgivere gir deg råd om dette når han har gjennomgang av huset ditt. 

5.

Må du bytte takrenner, er det viktig å tenke ut om du må skrifte ut alle samtidig eller bare erstatte den som er ødelagt. Skal du skifte alle, kan du velge plast, aluminium eller stål. Det finnes en rekke leverandører på markedet som kan gi deg god hjelp i å bytte renner. Her kan våre rådgivere bistå deg i å sjekke hva som er best for deg.

Vi hjelper deg!

Våre rådgivere i Nordisk Boligsertifisering flyr drone over taket og tar sylskarpe bilder som gir deg en god oversikt over taket og kan bistå deg i rensing av takrenner.

Noe for deg? Ta kontakt med oss gjennom kontaktskjema under.

 

 

Bruk hageslangen for å sjekke om det er sprekker i takrennen.
Vår droneflyving kan gi deg en god oversikt over tak, takrenner og nedløp.
  • Dato: 15.04.2018
  • Oppdatert: 15.04.2018

Ta årlig service på boligen din!

DET VIL JEG VITE MER OM

Jeg vil gjerne vite mer.

Kontakt meg!

Nordisk Boligsertifisering gjennomfører årlig kontroll, service, vedlikehold og sertifisering. Vår målsetting er å redusere kostnader, skape økt trygghet og sikre en forutsigbar og god økonomi.

Våre dyktige rådgivere gir en nøytral vurdering uten binding til leverandører.

Hans B. Nilsen
Partner og driftsleder