Enkle grep for godt vedlikehold av ditt kjøkken

De aller fleste har lagt penger og energi i å lage et flott kjøkken, der mat tilberedes til daglig og til fest. Ofte er kjøkkenet også en sosial sone der man hygger seg med familie og venner. Et godt og jevnlig vedlikehold sørger for at levetiden på et kjøkken kan forlenges med mange år.

Fordi kjøkkenet ikke er et våtrom har det som regel ikke sluk.  Det er derfor viktig å følge med og ta en titt og sjekke enkelte ting av og til.  Her får du 8 enkle tips og råd:

  • Kjøkkenskap

Hold orden på vaskebøtter, vaskemidler, søppel og eventuell brannslange. Avløpsrør liker dårlig å bli dyttet borti, det kan føre til lekkasjer.

  • Avløpsrør under vask

Se på og kjenn om noen av ”mutterne” er løse på skjøtene. På grunn av varme vil muttere løsne over tid og må derfor etterstrammes. NB! Husk at avløpsslangen fra oppvaskmaskin ikke har krappe bøyer! 

  • Vannlås

Kontroller at vannlåsen er tett og tørr – hvis det drypper er vannlåsen sannsynligvis full av ”skitt”.

  • Armatur

Rens silen i armaturtuten ved å skru den av, skyll godt og skru den på igjen

  • Utslagsvask

Hold avløpet rent for matrester og rengjør, da hindrer du lukt.

  • Husbrannslange

Dersom denne oppbevares under kjøkkenvask, rull ut slangen årlig og sett på vannet (husk å legge utløpet i toilet eller vask før du skrur på). Da får du sett om slangen har lekkasjer. Hvis du oppbevarer husbrannslangen et annet sted er det lurt å ta kontrollen allikevel.

  •  Kjøleskap med ismaskin og kaffemaskiner etc

Sørg for at det er montert følere knyttet til en elektronisk vannstopp ventil.  En slik ventil kan du også få montert på vannet som kommer inn til kjøkkenet. Smart for å unngå lekkasjer.

Ønsker du flere tips?

For å unngå lekkasjer og skader er det fler og fler som monterer en føler på gulvet under oppvaskmaskin og vask som er koblet til en elektrisk vanstopp-ventil ved inntaket.  

I tillegg er det greit å sjekke at fugene lags benkeplater er tette og ikke har hull rifter. Hvis fugen er mer enn 5 år gammel, og/eller har hull/rifter eller misfarging – anbefaler vi å bytte fugen.  Det kan du ganske enkelt gjøre selv. Ta en titt på denne:  

 

Som kunde i Nordisk Boligsertifisering vil alle disse områdene bli sjekket på den årlige gjennomgangen av boligen – og vi tar også service ved å rense sil, vannlås og eventuelt sluk.

  • Dato: 08.08.2018
  • Oppdatert: 11.11.2018

Ta årlig service på boligen din!

DET VIL JEG VITE MER OM

Jeg vil gjerne vite mer.

Kontakt meg!

Nordisk Boligsertifisering gjennomfører årlig kontroll, service, vedlikehold og sertifisering. Vår målsetting er å redusere kostnader, skape økt trygghet og sikre en forutsigbar og god økonomi.

Våre dyktige rådgivere gir en nøytral vurdering uten binding til leverandører.

Hans B. Nilsen
Partner og driftsleder